”Samarbetsförhandlingar”

Jahapp.. Nu har Åbo Akademis styrelse godkänt rektorns förslag om att slå ihop de elva institutionerna till fyra fakulteter. (Läs här)

Det känns som om ÅA svajar hit och dit, från de etablerade fakulteterna till nya institutioner och från de institutionerna till ännu färre fakulteter. Det här har pågått flera år nu och jag kan inte annat än undra om inte detta var målet från första början: kollra bort allihopa med svängningar fram och tillbaka för att få folk att falla av kärran halvvägs. Då är det lättare att slutligen få igenom beslut som annars skulle möta protester..

Samtidigt som jag är glad för att jag ”snart” är färdig så kan jag inte låta bli att tänka på alla de som blir kvar och hur det känns fel att de måste vada genom avträdesavfallet.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Arg, Uni

2 responses to “”Samarbetsförhandlingar”

  1. Jag är mest bekymrad över ämnenas identitet. Liksom, får vi litteraturvetare eller sammansatta flumämnesmagistrar? Heter det ”Konst och filosofi” sedan? Nej fan. Får ju nog bråttom att bli klar för mindre.

    • malinskij

      Väldigt bekymrande.. Men det kanske är deras nya taktik att få alla studenter att avlägga sina examina; alla vill bli klara innan det träffar fläkten!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s