Nya utmaningar?

Nytt år och nya utmaningar!
Så brukar det väl heta. Löften avges under årets sista alternativt årets första dag. Ambitioner och förhoppningar växer värre än ogräs. Nu, plötsligt, ska allting förändras. Gärna bums!

Det tror jag inte på. Vi är som vi är för att vi sakta har blivit så med tiden, har du något du vill förändra så kommer det troligtvis också att ta tid. Ganska mycket tid. Först måste du radera den gamla vanan ur dina system innan du sen kan börja vänja dig vid den nya vanan.

Självklart har jag saker jag vill jobba på hos mig själv men snabba lösningar är ofta dåliga lösningar, ibland rent av katastrofala. Ifjol påbörjade jag projektet att lyssna till mig själv mera, att ge mig den tid jag insåg att jag verkligen är värd. Tid som tidigare slösats på både det ena och det andra och därmed lämnat mig själv tomhänt. Det projektet fortsätter eftersom, som sagt, det tar tid.

Om du vill göra ett nyårslöfte: lova att vara snällare mot dig själv och ge dig tid, vad du än väljer att göra med den.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Funderingar

2 responses to “Nya utmaningar?

  1. Det är bra löften! Själv har jag inte lovat någonting, utan tänker just som du att det tar lång tid. Det som får ta tid är ofta också mer bestående. Extra skönt är det att inse att det pays off, så att säga. Gott nytt år, kram! 🙂

    • Helt rätt, satsar en tid på det som en vill förändra så blir det mer bestående. En förändring torde väl vara mer varaktig än bara en kort och begränsad period. Ganska skönt att ha kommit till insikten att det verkligen lönar sig, på många plan. Gott nytt år på dig, Satu! Kram! 🙂

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s